Congres Netwerkzorg & Mentale Gezondheid | 21 maart 2024

Cliëntperspectief: inzetten mentoren/steunfiguren
4 maart 2021
Online training Resourcegroepen en Netwerkintake
14 augustus 2023
Frits&Gijs organiseert in samenwerking met Lister, Reinier van Arkel, Kenniscentrum Phrenos, Erasmus MC, Koninklijke Boom Uitgevers en vele andere partners op donderdag 21 Maart 2024 het congres Netwerkzorg & Mentale Gezondheid 2024 vanuit De Fabrique in Utrecht.

In de afgelopen jaren is hard gewerkt aan de totstandkoming van nieuwe netwerken binnen de eerste lijn, het sociaal domein, de geestelijke gezondheidszorg en beschermde woonvormen. Het begon met het boek Netwerkpsychiatrie. Netwerkpsychiatrie was de eerste serieuze poging om diverse partijen en organisaties te bundelen en beter samen te laten werken binnen een afgebakende regio. In die opzet is Netwerkpsychiatrie geslaagd. In navolging van dit project en het landelijk doorbraakproject Netwerkpsychiatrie 2022/2023 zijn vele nieuwe projecten en samenwerkingsvormen ontstaan binnen Nederland.

Netwerken is niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk. Tijdens het congres Netwerkzorg & Mentale gezondheid laten we de stand van zaken in 2024 zien. Welke projecten en netwerken zijn momenteel actief op het gebied van mentale gezondheid? Wat is er tijdens deze nieuwe samenwerking ontwikkeld? Wat zijn de positieve, maar ook negatieve ervaringen? En op welk niveau moet er nog gewerkt worden om netwerken beter samen te laten werken? Op deze en vele andere vragen gaan we antwoord geven.

Het congres richt zich met name op professionals uit de zorg, maar is uiteraard ook zeer interessant voor bestuurders, directeuren, managers, beleidmakers, (ex-)cliënten, familieleden, vrienden en naasten. En ook voor de financiers van de zorg, zoals beleidsmedewerkers van gemeenten en zorgverzekeraars.

Waarom kiezen we dit jaar voor DeFabrique? Met diverse loodsen, silo’s en hallen die voldoende ruimte bieden voor een groot evenement is DeFabrique een mooie uitvalsbasis. Beleving, maatwerk en innovatie komen samen in een 100 jaar oude fabriek met moderne faciliteiten. De locatie ligt aan de rand van Utrecht en is daardoor perfect bereikbaar vanuit het hele land. Via de A2 sta je in no time op het parkeerterrein met 700 gratis plaatsen. Ook met het ov is de congreslocatie goed bereikbaar. Vanaf station Maarssen is het een kwartier lopen naar DeFabrique.

Overweeg je ook om een netwerk op te zetten binnen jouw regio? Ben je er al mee bezig? Of ben je gewoon nieuwsgierig en geïnteresseerd? Sluit je dan aan bij dit snelgroeiende landelijke initiatief en meld je hier aan: Congres Netwerkzorg & Mentale Gezondheid 2024 | Frits en Gijs